Nu lanseras appen som är en arbetsförmedling för småtjänster och korta uppdrag: Inom 2016 ska vi finnas i alla studentstäder, säger Erik Hedegren, en av dess fyra grundare.

Många företag är i behov av arbetskraft på kort varsel, utan att de ens vet om det, menar skaparna till appen Bonsai. Numera är en pilotomgång avslutad och tjänsten är öppen för studenter och företag. Bonsai liknar de traditionella student–bemanningsföretagen men är helt digital och till för snabba jobb.

– De flesta företag har små uppgifter och projekt som behöver fixas som de inte har resurser till att utföra inom företaget, säger David Karlsson, som är en av fyra grundare till tjänsten.

– Då ska man tänka på Bonsai, flikar kollegan Jonas Sharma in.

Jonas Sharma berättar att responsen från företag har varit jättepositiv. När de drog igång testperioden fick de själva hoppa in för att se hur tjänsten flöt på.

– Jag och David var ute i januari när det var som kallast och gjorde marknadsundersökningar på stan, säger han.

Det går till så att företag lägger in en beställning i Bonsai med en uppdragsbeskrivning, studenter som är anslutna till appen och finns i samma område får en notis med informationen från företaget. Studenten kan efter det tacka ja eller nej. Det ska gå smidigt och snabbt.

– Företagen ska inte ta ställning till ett urval varje gång de behöver en tjänst. Vi skickar de som passar bäst för uppdraget, säger David Karlsson.