Hur kan ditt företag tjäna på att ha timanställda?

”Att ta in timanställda via er är det bästa beslutet på länge”

Exakt den frasen fick jag höra igår när jag pratade med en av våra återkommande kunder. Timanställda är ett extremt flexibelt och kostnadseffektivt sätt att hantera olika situationer som kan uppstå på ett företag. Tänkte ta tillfället i akt och belysa några av de vanligast fallen där Bonsai gör skillnad för våra kunder.

Få tillgång till kompetensen du behöver med en begränsad budget

I många fall så finns det inte tillräckligt med arbetsuppgifter eller en budget som klarar av att anställa någon på heltid, framförallt har vi märkt att detta gäller för mindre eller mellanstora företag. Med tanke på hur hög kostnaden för ytterligare en anställd är så kan det vara extremt svårt för ett företag att motivera det. Att då  ta in en person på timbasis är ett smidigt sätt att få erfarenheten och kompetensen som ni behöver till en lägre kostnad.

Få tag i den där talangen

Ibland kan det vara svart för mindre företag att nå ut till rätt kandidater, man kan inte konkurrera med drakarna på arbetsmarknaden. Hur når vi ut till maskiningenjören som vi verkligen skulle behöva? Att hyra in timanställda från Bonsai gör att ni får direktkontakt med en student som förhoppningsvis sitter på den kunskapen som ni är ute efter. Att sedan skola in någon under studieperioden med en möjlighet till att anställa i ett senare skede är ett väldigt bra sätt att konkurrera om talangerna där ute.

Timanställda kan göra ert företag mer agila

Om ert företag har kunder eller klienter som behöver er hjälp utanför de traditionella arbetstimmarna så kan det vara perfekt att ha flexibel timpersonal som i sin tur gör ert företag mer flexibelt. Det  kan även vara extremt värdefullt under perioder av hög extra stor efterfråga eller hård beläggning. Vår plattform gör även att du med extremt kort varsel kan kalla in någon när något oförutsett inträffar.

TImanställda från Bonsai

 

Avlasta befintlig personal med alldeles för mycket att göra

En vanlig situation är att företag har svårt att hinna med allt som ska göras. Hur ofta hör man inne frasen ”Det är mycket nu”? Ofta sätter det stor press på individuella medarbetare och det får lätt negativ inverkan på både välbefinnandet och produktiviteten hos medarbetaren. Att då ta in timanställda för att kunna avlasta några av arbetsuppgifterna under en kortare period ökar engagemanget hos den anställde men ger troligtvis en mer positiv bild av er som arbetsgivare.

Så, hoppas ni fått lite insight om vad Bonsai kan hjälpa er med!

/Claes