Bonsai är det självklara valet när du letar efter studentbemanning.

Vi är Bonsai. Vi har sedan vår lansering februari 2016 konstant jobbat med att utmana traditionell studentbemanning. Med oss behövs inte längre några långa processer, bindande avtal och administration för bemanning när man vill få in extrapersonal. Bonsai vill vara en brygga mellan studenter och näringsliv – och möjliggöra utnyttjande av den kompetens som studenter besitter på bästa sätt.

Vi kvalitetssäkrar alla våra studenter som genomgår en process hos oss för att få tillgång till systemet – resultatet speglas i vår snittrating som i dagsläget är 4,96/5. Ratingen sätts efter utfört arbete av beställaren. Genom den höga automationsgraden via plattformen blir tjänsten prisvärd för företagen, och samtidigt attraktivt för studenten.

Bonsai – varför? Det finns många anledningar till att du ska vända dig till Bonsai. Idag är processen att hantera extrapersonal ofta tidskrävande. Oavsett ifall det handlar om event & konferenser med många inblandade eller IT och administration med ett fåtal personer så tar det tid ifrån andra uppgifter på företaget.

Traditionell studentbemanning som komplement till detta är ofta osäker; du vet sällan vem som kommer och har inte tillgång till personalen. Nya personer varje gång ger ingen kontinuitet vilket leder till osäkerhet.

Med Bonsai löser vi dettaGenom vår plattform får du kvalitet genom kontinuitet och matchning av kompetens hos studenterna, flexibilitet, snabbhet & transparens genom plattformen.

Snabbheten gör även att du kan använda Bonsai till punktinsatser som tidigare inte varit möjligt – låt oss montera era nya möbler, transkribera intervjun, uppdatera er hemsida, agera bud etc.

 

 

Det här säger våra kunder

Vi har en lång rad kunder inom olika branscher, här nedan berättar Anton från Smellwell varför de använder Bonsai.

”Vi använder Bonsai för att det är ett lätt system att använda sig av. Bonsai sköter allt från första kontakt med oss fram till tillsättning. Vi behöver egentligen bara bestämma exakt vem vi vill ha. Det gör ju att en rekrytering som i vanliga fall tar tid från vårt normala arbete går så mycket smidigare.”

Hur kom du i kontakt med Bonsai?

”Jag har hört om Bonsai genom en bekant från början, sen så såg jag en annons på LinkedIn från Bonsai. Precis innan det hade vi faktiskt pratat om att ta in någon externt för att hjälpa oss att skriva copy och även content på vår hemsida. Tidigare har det hamnat på olika personer inom bolaget vilket har gjort att det kanske inte alltid varit ett konsekvent språk i texterna.”

Vad hjälper Bonsai till med idag?

”Främst är det som jag nämnde tidigare att skriva copy till oss. Jag satt själv med det och fick åsidosätta mina vanliga uppgifter för något som jag kanske inte riktigt har fallenhet för egentligen. Men Sofia har hjälpt oss med det på ett strålande sätt och har ju gjort att jag kan fokusera på produktutveckling istället.”

Vad har Bonsai skapat för värden för Smellwell?

Framför allt så är det att rätt person sysslar med rätt saker, att kunna frigöra tid åt oss på företaget.

 

 

Har ni funderat på studentbemanning? Läs om varför ni borde anställa en student!

Större konkurrens

På arbetsmarknaden idag är det hård konkurrens om kvalificerade kandidater. Tar du in en studentbemanning så kommer ni ligga före många bolag när det gäller att nyrekrytera. Sköter ni kontakten på rätt sätt kommer studenten ha er i åtanke när denna väl tar sin examen.

Möjlighet för anställning i senare skede

Hur svårt är det inte att hitta den rätta personen? Att anställa en extrajobbare är ett kostnads- och riskminimerande sätt att hitta era framtida talanger när ni behöver utöka ert företag. Du kan nästan se tiden som studenten jobbar hos er som en enda lång intervju! Du får i gengäld en person som är väl insatt i ert företag och hur ni bedriver er verksamhet.

Få tillgång till det senaste

Utbildningar går hela tiden genom förändringar, vare sig det gäller inom ekonomi eller programmering. Studenten som du anställer kommer att ha koll på det senaste vad gäller inom teknologi och trender inom ämnet som den studerar. Ett billigt och kul sätt att förnya era arbetssätt!

Förbättra er digitala närvaro
Det är ingen hemlighet att de yngre generationerna är mer uppkopplande än några andra och har en känsla om vad som fungerar just nu. Lägg tid på att gå igenom er digitala strategi med er student och låt den komma med feedback.

Få saker gjorda

Att anställa en student är ett väldigt bra sätt att bemanna upp vid perioder av hög belastning, kortare projekt eller vid frånvaro av ordinarie personal. Studenter är oftast väldigt flexibla vad gäller arbetstider och är tillgängliga året runt.

Möjlighet för anställning i senare skede

Hur svårt är det inte att hitta den rätta personen? Att anställa en extrajobbare är ett kostnads- och riskminimerande sätt att hitta era framtida talanger när ni behöver utöka ert företag. Du kan nästan se tiden som studenten jobbar hos er som en enda lång intervju! Du får i gengäld en person som är väl insatt i ert företag och hur ni bedriver er verksamhet.

Övertygad? Inte? Läs intervjun med Fredrik som jobbar via Bonsais studentbemanning!

Berätta lite om dig själv:

Jag studerar första året på Handelshögskolan i Göteborg, utöver studierna coachar jag unga seglare och jobbar bland annat genom Bonsai. Entreprenörskap och teknik är ett stort intresse, och att knyta kontakter och skaffa erfarenhet utanför skolan är även det viktigt för mig. Därför passar Bonsai mig perfekt. Genom Bonsai har jag fått möjlighet att kontinuerligt jobba, främst via ett annat start-up, på ett sätt som fungerar bra att kombinera med studierna och som givit mig mycket.

Hur hittade du Bonsai och vad är din uppfattning av oss?

Jag träffade Bonsai första gången förra året på Chalmers Ventures pitchkväll. Jag var nyfiken på företagen och framförallt att få träffa personerna bakom. Jag blev mycket trevligt bemött och efter intervju började senare att jobba för dem, i min värld är Bonsai en perfekt match som hjälper företag att få småjobb gjorda, samtidigt som studenter får möjlighet att jobba på ett sätt som kan kombineras bra med studier. Dessutom på ett föredömligt enkelt sätt via Bonsais app där man direkt kan ta ett aktuellt jobb. Det är spännande att få följa med på Bonsais resa, under den tid jag följt Bonsai har det hänt mycket, och jag ser spänt och hoppfullt på vad som komma skall.

Bonsais studentpool är fylld med ambitiösa studenter likt Fredrik, som vill arbeta hos ert företag. Bonsai hjälper er med allt från jobb så korta som en timme till längre uppdrag som löper över flera månader.

Vill ni ha en student som Fredrik på ert kontor? Gå in på vår hemsida och anmäl er nu!

 

Bonsai är en digital plattform som förmedlar jobb från företag till studenter. Företaget grundades 2016 och finns i Stockholm och Göteborg med planerad expansion till alla studentstäder under 2017.